FÖREDRAG OCH WORKSHOPS MED EVA:

Metoder och verktyg som främjar inre välbefinnande

Livsmening och existentiell hälsa

Genom sitt arbete med intagna inom Kriminalvården utvecklade Eva en metod för samtal och dialog kring existentiella frågor i kombination med yoga och avslappning som en väg att finna en större balans i tillvaron. Nu samarbetar hon med Ted Harris, präst och författare till bla böckerna Konsten att leva innerligt och Mänsklig blomstring och tillsammans utformar de kurser och workshops under temat Livsmening och existentiell hälsa där teori och praktik varvas i en processinriktad metod.

Yoga som livsväg

Pilgrimsnycklarna är ledorden för denna kurs, som blir ett möte mellan två uråldriga traditioner i modern tappning. Det handlar om hur vi kan ge utrymme för mer frihet, enkelhet, tystnad, långsamhet, andlighet och delande i vår vardag med hjälp av yoga. Utifrån detta koncept erbjuder Eva specialanpassade program för olika målgrupper beroende på sammanhang och behov. Det kan vara mer meditativa yogaövningar eller dynamiska program, och det kan också vara stilla vandringar med pilgrimsnycklarna som ledmotiv där olika kreativa uttryck kan finnas med som inslag för att synliggöra en inre process. I kursen ingår också föreläsningar om yogans teori och filosofi samt beröringspunkterna med Pilgrimsvandringens ursprung.

www.pilgrimsyoga.com

FÖREDRAG MED SAMIR:

Börja våga prata med Samir Sabri

Författare till boken ”Fallet Samir” och verksamhetschef på Second Chance arbetar med barn, ungdomar och intagna med att börja våga sätta ord på svåra känslor genom att dela sin egen historia. Ett uppskattat koncept med Samir som levt ett kriminellt liv efter blev oskyldigt dömd för ett mord som hans far begick vid 15 års ålder. Samir blev yrkeskriminell för att ge igen mot samhället och levde med missbruk i många år innan vändningen i livet kom för tio år sedan.

https://fallet.aftonbladet.se

www.goodsport.se

samirsabri@live.se

SAMARBETEN MED SAMIR OCH  JOSEFIN:

BÖRJA VÅGA PRATA OCH HANTERA SVÅRA KÄNSLOR

Samtal med Samir Sabri och yoga/dans som stöd vid stress, sömnproblem och ångest med Josefin.

Möten som fokuserar på att börja prata om jobbiga känslor och att få lära sig hur man kan förbättra sitt mående genom andning, rörelse och avslappning.

Samir utgår från sina egna upplevelser från sin barndom, sitt missbruk och många år bakom murarna när han närmar sig känslor och frågor som kan vara svåra att prata om. Våra möten avslutas med Josefin där vi släpper loss i dans, varvar ned med terapeutisk yoga och avslappning. Du får ett häfte med övningar som du även kan göra på egen hand för att få

praktiska redskap att hantera jobbiga känslor.

Vi ser fram emot att möta er!

FÖREDRAG OCH WORKSHOPS MED JOSEFIN:

PRISON YOGA PROJECT

 

Studier visar att en majoritet av de intagna i världens fängelser har i någon form blivit utsatta för ett trauma i sin barndom eller i vuxen ålder. Trauman som att ha blivit övergiven, hemlöshet, våld i hemmet, drogmissbruk, bevittnat våld samt blivit utsatta för sexuella övergrepp. Prison Yoga Project använder sig av traumaanpassade evidensbaserade tekniker för att återetablera en känsla av trygghet, kontroll och frihet i den egna kroppen. Vad är ett trauma? Hur påverkar traumatisk stress kroppen och hjärnan? Hur kan yogan lindra posttraumatiskt stresssyndrom och komplex traumatisering? En föreläsning om metoder och tekniker som passar alla som arbetar med människor som varit utsatta för traumatiska upplevelser eller kronisk stress, fysisk yogaklass för att prova på våra metoder.

www.prisonyoga.org

www.traumaanpassadyoga.com

YOGANS OCH DANSENS KRAFT BAKOM MURARNA

Människan har genom historien alltid dansat, genom glädje och starka känslor, dansen har gett uttryck för vårt inre känslomässiga landskap. Rytm och dans har kraften att skapa en gemenskap utan ord, förlösa negativ stress, skapa glädje och ett starkt kroppsspråk. Klassen är en kombination av element från rörelseterapi och ren glädje från galna Bollywood koreografier och elektroniska rytmer. Vi går igenom hur dans kan hjälpa till vid olika former av traumatiseringar och vad som händer i kroppen på ett djupare plan, hjärnans neurologiska kopplingar och i nervsystemet. Välkommen att dansa som om du vunnit på lotto! Det bästa av allt..ingenting kan bli fel. Inga förkunskaper behövs. Vi dansar barfota och var beredd på att svettas!

INTRODUKTIONSWORKSHOP TRAUMAANPASSAD 
YOGA & DANS

 

TRAUMAANPASSAD YOGA & RÖRELSE

HELGKURSER med Josefin Wikström e-ryt 500 utbildad inom traumatisk stress vid The Trauma Centre i Boston och Medicinsk Yogaterapi viaThe Minded Institute i London.

Välkomna till två spännande helger där vi går igenom traumateori och hur yoga, mindfulness och rörelse kan fungera som lindring och stöd vid PTSD och komplex traumatisering och kronisk långvarig stress samt mot vanliga komorbida diagnoser och besvär som sömnproblem, depression och ångest.
Allt fler uttrycker att de upplever överväldigande stress, inre oro, ångest, sömnproblem och depression. Detta påverkar hur vi upplever oss själva i relation till andra, våra känslor, vår kognitiva förmåga och hjärnans neurobiologi. Yoga, andningsövningar, mindfulness och avslappning är enkla verktyg som kan stärka nervsystemet och hjärnan och kan fungera som ett bra stöd till annan terapi. I den kursen får du enkla program och yogaövningar som är grundade på terapeutisk yoga anpassade mot stress, depression, panikångest, ångest, och koncentrationsproblem. Vi går även igenom teori gällande komplex traumatisering och anknytningstrauma. Metodik, positioner och klasser anpassas efter förutsättningar och behov som kan användas både hemma och i skolan.

OBS! Detta är fristående helgworkshops och inte en yrkesinriktad utbildning.

HELG 1- TRAUMATEORI & TRAUMAANPASSAD YOGA

LÖRDAG: Tid: 10-17

Innehåll: Vad är ett trauma? Olika diagnosers uttryck så som PTSD och komplex traumatisering. Fördjupad traumateori. Vad sker i nervsystemet och hjärnan? Evidensbaserade tekniker, vad säger forskningen?

SÖNDAG: Tid: 08-15

Innehåll: Vad är Traumaanpassad yoga? Enkla tekniker för vuxna och barn, andningsövningar, avslappning. Stolyoga. Praktiskt utövande av traumaanpassade program och pedagogik. Yogans effekter relaterat till aktuell forskning.
 

HELG 2- YOGA, MINDFULNESS OCH PSYKISK OHÄLSA

LÖRDAG:
Tid: 10-17
Innehåll: Yoga som stöd vid ångest och sömnproblem

SÖNDAG
Tid: 09-15
Innehåll: Yoga som stöd vid depression och hur vi yogar tryggt vid bipolär diagnos 

www.traumaanpassadyoga.com

Samir & Josefin Presentation4.jpg
Samir & Josefin Presentation5.jpg